ATÖLYE HAKKINDA

İnsancıl Atölyesi bir arayışın simgesidir. Bu simge, insanın durmaksızın oluşumunu, gelişimini, dönüşümünü temsil eder.

 

“İnsancıl’ ın burada yaptığı büyük bir hizmettir. Burada sizlere birçok bilgi ve becerilerinin yanında beğeni kazandırılıyor. Kuşkusuz siz bunun ayrımındasınız. Şiir, edebiyat okuyorsunuz, tiyatro, müzik çalışmaları yapıyorsunuz. Bu büyük bir hizmettir. İnsancıl bir derginin ötesinde toplumsal bir okuldur. Gönül ister ki böyle yerler çoğalsın. Böyle yerler ne kadar çoğalırsa beğeni sahibi insanların sayısı o kadar artar…” 

Ömer Naci Soykan

“İnsancıl, yığınların yanlışa boyun eğişini kaale almadan sarsıcı bir cüretle gelecekteki kültür devriminin protipini hazırlıyor”

Temel Demirer


SEMİNERLERİN İÇERİĞİ

Felsefe : Cengiz Gündoğdu – Felsefe Grubu
Felsefe seminerlerinde toplumsal bütünlük içinde insanın etkinliğin felsefi serüveni ele alınıyor.
Bu serüven doğudan başlar. İnsanın bu dünyada yerini arayan, eğrisiyle doğrusuyla insanın bütünlüğü için mücadele eden filozofların trajik denebilecek düşünceleri tek tek irdelenir.
İnsani kültürün yoğunlaştığı felsefede geleceğin insani kültürünün temelleri aranacak.

Şiir Atölyesi : Berrin Taş
Şiir Atölyesi’nde şiir dünyasında bir gezintiye çıkılıyor. Adım adım şiire yaklaşılır. İşte bu aşamada : şiirde ritim, şiirde biçim, şiir-dil ilişkisi, şiirde imge, şiirde tema, şiir irdeleme, ayrıca metin çalışmaları…

Estetik
 : Cengiz Gündoğdu 
Güzel nedir?
İşte tartışma başladı. Platon’dan günümüze kadar güzel üstüne, güzeli anlatmak için ortaya konan kuramlar ele alınıyor bu seminerlerde.
Her yanıtın yeni bir soru doğurduğu bir seminerdir estetik.

Felsefeden Hayat Dersleri Cengiz Gündoğdu
Mutluluk, erdem, kendimizle ilişki, başkalarıyla ilişki, soruna yaklaşım, sorun çözümü…Özgürlük dogmatizmi..Özgürlük serbestlik mi. Kendimiz miyiz, başkası mıyız….Bütün bunlar yol açıcı seminerin konuları arasında.

Tragedyalar: Berrin Taş – Tragedyalar Grubu

Yazarlık : Cengiz Gündoğdu
Yazarlık, kimilerine doğuştan verilmiş bir yetenek değildir. İnsan yaratıcı bir varlıktır. Bu yaratıcılık işlenirse, insan, hangi noktaya gelmek istiyorsa, o noktaya gelir.
Bu ilkeden hareketle yazarlık seminerlerinde hem kavramsal, hem uygulamalı çalışmalar yapılıyor. Dil, konu, izlek, yansıtma, canlandırma, edebi akımlar, belli başlı estetik kuramlar bu seminerin çalışmaları içinde. Adım adım ilerleyen, her adımda kendinize şaşıracağınız, değişimin elle tutulacağı bir çalışma.